English Site   French Site
 
  Home
Contact
  De streek Avesnois  
  Gite voor 4 personen Reserveringen & Voorwaarden   Toerisme en Activiteiten  
  Gite voor 2 personen Routebeschrijving   Links en Tips  
     
 

Ontdek de streek Avesnois

Regionaal natuurpark de Avesnois, land van groene weiden, hagen, valleien en bossen, biedt u de rust en stilte van zijn natuur en de schoonheid van zijn dorpen met leien daken en zijn gefortificeerde stadjes.

Bij Val Joly, het grootste stuwmeer van noord Frankrijk, kunt u allerlei sportieve activiteiten ondernemen : zeilen, tennissen, wandel- en fietstochten maken … Van textiel tot hout, van glas tot marmer, u kunt het allemaal ontdekken bij de verschillende musea in de omgeving van Fourmies en Trélon, evenals de geschiedenis van de streek.

ot slot, profiteer van uw verblijf in de Avesnois om zijn specialiteiten te proeven : flamiches au Maroilles, een kaastaart gemaakt met de kaassoort Maroilles (genoemd naar het plaatsje Maroille), bier, cider of honing …. Het nodigt u uit tot lekker eten.

De Avesnois maakt deel uit van de bijzondere groep van Franse regionale natuurparken, vanwege zijn speciale en belangwekkend erfgoed.

Dit land van bossen, heeft zijn identiteit mede te danken aan de (Eco)musea van Fourmies, het vestingstadje Le Quesnoy, de kaas en de kaastaart van Maroilles, de oude vestingstad Avesnes sur Helpe met zijn authentieke kerk uit de 13e eeuw en zijn karakteristieke huizen uit de 18e eeuw, glas museum en voormalige fabriek in Trélon, de ateliers (Maison de la Fagne) in Wallers en Fagne, een klein dorp opgetrokken uit blauwe hardsteen, het mooie Spaanse huis, daterend uit de 16e eeuw in Moustier en Fagne, de (voormalige) abdij van Liessies, de pottenbakkers en glasblazers van Sars Poteries en het museum voor archeologie in Bavay.

Niet alleen staat de Avesnois voor natuur en mooie dorpen, er zijn ook tal van activiteiten in de open lucht in het park van Val Joly en het watersportcentrum van 180 ha groot met zwembad, waterfietsen, roeibootjes of kleine elektrische bootjes, zeilboten, een manege met paarden en pony’s, fietsverhuur en 150 km aan uitgezette fietspaden en wandelroutes, boogschieten, minigolf , vissen.

Het regionaal natuurpark Avesnois, deze streek met vele mogelijkheden, nodigt u uit om dat te ontdekken.

     
       
     Affiliated Gites de France   © 2015 Bonneau    Site zenboxdesign    Follow us   Email: bonneau-sylvie@wanadoo.fr